4-5h, k, kph, 2xerill.wc Tampere Keskustori 7 A 17, 137m2, 595 000 €

Kerrostalo, Keskustori 7, 33100, Tampere

item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image

Kohteen kuvaus

Kun pysähdyt hetkeksi katselemaan ympärillesi Tampereen Keskustorilla, silmäsi kiinnittyy väistämättä upeaan, linnamaiseen rakennukseen torin etelälaidalla. Olet luultavasti myös kuullut sen nimen: Palanderin talo. Siellä ovat pitäneet majaa mm. Hugo Simberg, Kimmo Kaivanto, Suomen Pankki ja kenties kohta sinä.

Niin, Simberg, Kaivanto ja moni muu on viettänyt aikaa kuuluisassa ateljeeasunnossa, jonka isoja ikkunoita talon ylimmässä kerroksessa ei voi olla huomaamatta torilta tähystellessä. Tämä asunto sijaitsee heti ateljeen vieressä. Upeampaa paikkaa kodille Tampereen keskustasta on todella vaikea löytää.

Toki viisi huonetta 1901-1905 valmistuneen talon ylimmässä kerroksessa on jo itsessään komeaa, mutta mikä todella tekee tästä asunnosta uniikin on se, mitä ikkunoista näkyy. Täältä voit joka päivä ihailla suomalaista kulttuurimaisemaa: Tampereen teatteri, Vanha kirkko, Raatihuone, Frenckellin aukio, Finlayson.

Maiseman lisäksi sijainti tarkoittaa sitä, että kaikki on lähellä. Taksitolpalle on ulko-ovelta matkaa kymmenkunta askelta, bussipysäkille muutama enemmän ja kohta myös ratikkapysäkit. Puhumattakaan tietysti kaikista keskustan palveluista. Pelkästään saman talon kivijalasta löytyy kaksi viihtyisää kahvilaa.

Remontointia tämä viimeksi kuluneet kolme vuosikymmentä toimistona palvellut asunto toki kaipaa kauttaaltaan, mutta mikäpä tällaista helmeä on uudistaa mieleisekseen.

Kaupunginviskaali ja varatuomari Karl Verner Palanderin rakennuttama ja pääosin Birger Federleyn suunnittelema kokonaisen korttelin kattava talo valmistui vuosina 1901-1905. Vuonna 1938 se aiottiin purkaa, mutta onneksi tämä upea ilmestys pelastui nykypolvien iloksi. Sen ansiosta sinä pääset nyt valtaamaan palan hienointa Tamperetta.

Yksityisnäytöt ja lisätiedot: 

Pasi Rasku  
puh. 0400 171 191  
pasi.rasku@huom.fi  

www.pasirasku.fi  
Facebook: Raskun Pasi 

Yhteystiedot ja esittelyt

Yhteystiedot
 • Pasi Rasku
 • Huom! | Pirkanmaan Laatuvälitys Oy
 • pasi.rasku@huom.fi
 • 0400 171 191

Asunnon perustiedot

Kohdenumero9718989
Sijainti
 • Keskusta
 • Keskustori 7A17
 • 33100
 • Tampere
TyyppiKerrostalo
HallintamuotoKiinteistöosakeyhtiö
OmistusmuotoOma
Huoneistoselitelmä4-5h, k, kph, 2xerill.wc
Asuinpinta-ala m2137 m²
Yhteensä m2137 m²
Pinta-alan perusteYhtiöjärjestyksen mukainen
Kerros5
Kerroksia5
Rakennusvuosi1905
Käyttöönottovuosi1905
VapautuminenHeti

Hinta ja kustannukset

Velaton hinta595 000 €
Myyntihinta595 000 €
Hoitovastike548,00 €
Vesimaksu
 • 20
 • €/hlö/kk
Lisätietoja maksuistaAutopaikkavuokra, lämmin 110 e/kk Autopaikkavuokra, kylmä 100 e/kk Mp paikka 60 e/kk Pesutupamaksu 18 e/kk

Asunnon lisätiedot

Tilojen kuvausSisäpihan puoleinen parveke yhteiskäytössä naapurihuoneiston kanssa.
ParvekeAsunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
 • Ilmansuunta: luode
 • Parveketyyppi: sisäänvedetty
HissiTaloyhtiössä on hissi
Asuntoon kuuluu
 • kaapeli-tv
YleiskuntoVälttävä
Toimeksiantajan aikana huoneistoon tehdyt toimenpiteet sekä niiden ajankohta30.10.2018: Vinyylilankkulattia muovimaton päälle, ei ask. äänierist. ei muutostyölupaa.
EnergialuokkaG2013
Lämmitysjärjestelmän kuvausKauko
Videoesittelyt
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedotYhtiökokous 23.04.2018 hyväksyi yksimielisesti hallituksen esityksen suunnatusta osakeannista ja antoi hallitukselle osakeantivaltuutuksen hoitaa tähän liittyvät asiat parhaaksi katsomallaan tavalla. Yhtiön omistama asunto B 23 muutetaan osakehuoneistoksi. Yhtiöjärjestykseen tehdään muutokset osakepääoman korotuksen (korotus 9 353,20 €) osalta sekä merkitään osakkeet (134) huoneistoselitelmään.

Asunnon tilat ja materiaalit

Asunnon tilat ja materiaalit
 • Pääasiallinen rakennusmateriaali: tiili, muu
Katto
 • Harjakatto
 • Pelti/kupari
Keittiön kuvaus
 • Jääkaappi/pakastin, sähköliesi, kaapistot. Lattia: muovi, seinät: maali.
Kylpyhuoneen kuvaus
 • Pesuallas, allaskaappi, suihku, wc-istuin, pesukoneliitäntä. Lattia: laatta, seinät: laatta.
WC-tilojen kuvaus
 • Lukumäärä:2
Olohuoneen kuvaus
 • Pariovet viereisiin huoneisiin. Seinät: tapetti, lattia: vinyylilankku.
Makuuhuoneiden kuvaus
 • Kulmahuoneen yhteydessä parveke
Säilytystilojen kuvaus ja lisätiedotKiinteät kaapistot

Taloyhtiö

Taloyhtiön nimiKiinteistö Oy Tampereen Keskustori 7
Isännöitsijän yhteystiedotIsännöinti Ilkka Saarinen / Anna Salo 03 33 900 100 anna.salo@iisoy.fi Insinöörinkatu 30, 33720 Tampere
Taloyhtiössä muutaIlmanvaihto: painovoim./kon. Sauna, talopesula, mankeli, urheiluvälinevarasto, väestönsuoja. Kaapeli-tv, laajakaista. Lisätietoja rakentamisvuodesta/valmistumisaika: 1881/1901/1905 Kiinteistön parvekkeiden kaidekorkeus vaihtelee eri osissa taloa, osa parvekkeista ei kaikilta osin täytä RakMk F2 määräyksiä rakennuksen käyttöturvallisuudesta. Vastikkeet tarkistetaan vuosittain 1.7. Huoneistoihin A 1 - A 4 (osakkeet 1-2380) kohdistuvia määräyksiä on yhtiöjärjestyksessä 6 a § ja 6 b §. Yhtiöjärjestyksen mukaan osa huoneistoista on myymälätilaa ja osa huoneistoista on käyttötarkoitukseltaan joko asuntoja tai toimistotilaa. Käyttötarkoituksen muuttuessa osakas on velvollinen viipymättä, kuitenkin viimeistään kahden viikon kuluessa käyttötarkoituksen muuttumisesta, ilmoittamaan todisteellisesti yhtiön hallitukselle muutoksesta. Kts. yhtiöjärjestyksen 6 §. Osakkaan vastuulla on huolehtia käyttötarkoituksen muuttuessa siitä, että rakennusvalvonnan status huoneistolle on oikea. Yhtiökokous 23.04.2018 hyväksyi huoneiston E 38 jakamisen kolmeksi erilliseksi huoneistoksi ja samalla huoneistojen käyttötarkoituksen muuttamisen myymälästä asunnoksi/ toimistotilaksi. Yhtiöjärjestykseen tehdään vastaavat muutokset. Huoneiston vastikekerroin 1,5 säilyy yhtiöjärjestyksessä. Osakas vastaa kaikista jakamiseen liittyvistä kustannuksista, lisäksi yhtiö laskuttaa hallinnointipalkkion 2.000 €/ uusi huoneisto osakkaalta.
EnergialuokkaG2013
Tontin pinta-ala2086 m²
Tontin omistusOma
(Taloyhtiön) Rakennukseen tehdyt korjaukset ja remontit1965: Kaukolämpöön siirtyminen tarvittavine laite- ja putkistotöineen 1994: LVIS-saneeraus (sis. Käyttövesi- ja viemärijohdot,vesikalusteet, patteriventttilit, sähköpääkeskus ja nousujohdot, antennijärjestelmä, märkätilojen lattiat, IV-puhdistus ja -säätö) LVIS-saneerauksen laajuuden määritys perustuu hankkeesta tallessa olevaan dokumentaatioon 1995: Porraskäytävien kunnostus- ja maalaustyöt 1997: Lämmönjakokeskuksen uusiminen 1999: Julkisivujen ja parvekkeiden kunnostus VAIHE 1 (Pääjulkisivut; Keskustori, Aleksis Kiven katu) 2000: Julkisivujen ja parvekkeiden kunnostus VAIHE 2 (Muut julkisivut, sisäpiha) 2005: Ikkunoiden uusiminen (17 kpl 2006: llmanvaihtokanaviston (saunaosasto) puhdistus 2012: Ikkunoiden peruskunnostus (B- ja C-rappu) 20014: Ikkunoiden huoltomaalaus (Aleksis Kiven kadun puoli + ko. huoneistojen ikkunat sisäpihan puolella) 2015: Julkisivun maalaus (Liikehuoneistot, maantasokerros) 2015: Parvekkeiden kunnostus 2015-16: Ikkunoiden maalauskorjauksia, Kirkkokatu 2016: Kellaritilojen siivoaminen, kuntoselvitys ja korjaukset 2016: Ateljeeparvekkeiden pilastereiden korjaus 2017: Ikkunapuitteiden maalauksia. 2017: Rakennusautomaation uusiminen. Paisunta-astioiden uusiminen.
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontit2018: Ikkunapuitteiden maalaukset, llmanvaihtokanavien ja -laitteistojen selvitykset, Hissien korjaukset kuntoarvioiden mukaisesti 2019: llmanvaihtokanavien ja -laitteiden puhdistus ja ilmamäärien säätä Julkisivu- ja kattosaneerauksen jälkeen), Lukituksen uusiminen, Julkisivurappausten ja koristeiden paikkakorjaukset ja maalaukset, Vesikatteen, pellitysten ja kattosiltojen kunnostustoimet perustuen A-insinöörien laatimaan kuntotutkimukseen. 2020: Huoneistojen ja myymälähuoneistojen märkätilojen kuntokartoitus 2020: Sähköjärjestelmän kuntoarvio 2021: Lämmönsiirtimien ja patteri- ja linjasäätöventtiilien uusiminen/ Suunnitteluvaihe 2021: Märkätilakorjauksia kuntokartoituksen perusteella 2022: Lämmönsiirtimen, patteri- ja linjasäätöventtiilien uusiminen/ Toteutusvaihe 2024: Lämpö-, käyttövesi- ja viemäriverkoston kuntotutkimus (LVV) 2025: Hissien sähkötekniikan/ hissien uusiminen (alustava hinta-arvio)

Palvelut ja liikenneyhteydet

PalvelutKaikki keskustan kaupat ja palvelut lähellä.
LiikenneyhteydetTaksitolppa ja bussipysäkit Keskustorilla.

Sijainti