Tuhoaako korkojen ja kustannusten nousu sijoitusasuntobisneksesi?

Laske itse mihin täytyy varautua ja kannattaisiko harkita myymistä

Korkojen ja kustannusten nousu on tämän hetken ykköspuheenaihe. Sijoitusasunnon omistajalle tämä tarkoittaa tarvetta tarkoille laskemille, jotta kassa ei kuivahda. Silloin edessä voi nimittäin olla pakkomyynti ja luultavasti reilu tappio.

Todennäköisesti tämä ikävä skenaario onkin monella harrastajasijoittajalla keväällä 2023, kun korkojen nousu todella iskee rahoitusvastikkeisiin. Silloin voi käydä niinkin, että asuntoja on paljon myynnissä eikä ostajan löytäminen enää olekaan niin helppoa.

Olen myös itse asuntosijoittaja ja teen paljon yhteistyötä ammattisijoittajien ja isojen kiinteistöyhtiöiden kanssa. Siksi asuntosijoittamiseen liittyvät laskelmat ovat minulle arkipäivää.

Jotta pystyt varmistamaan tilanteesi ja reagoimaan tarvittaessa nopeasti, olen tehnyt sinulle laskurin. Sillä voit laskea korkojen ja kustannusten nousun vaikutuksen viivan alle sinun sijoitusasunnossasi.

Ja jos huomaat, että olisi ehkä järkevää lähteä nopeasti myyntilinjalle ja asunto sijaitsee Tampereen alueella, autan sinua mielelläni.

Pasi Rasku LKV, asuntovälitys, toimitilavälitys

Laske sijoitusasunnon tuottoprosentti – saat käsityksen minkälaisen hinnan sijoittaja voisi olla valmis maksamaan asunnostasi

Tuottoprosentti on tärkein yksittäinen tekijä, jota ammattisijoittaja katsoo harkitessaan asunnon ostamista. Eikä tämä mitenkään vaikea asia ole harrastajallekaan. Tällä laskelmalla voit katsoa millä hinnalla sijoitusasuntosi voisi mennä kaupaksi sijoittajalle, joka haluaa vähintään 4,5 prosentin vuosituottoa.

Täytä kenttiin ensin vastikkeen ja vuokran suuruus ja sitten voit kokeilla erilaisilla hinta-arvioilla milloin tuotto nousee yli 4,5 prosentin. Silloin ollaan lähellä todellista myyntihintaa.

Jos tulet siihen tulokseen, että on parasta ryhtyä myymään ja asunto sijaitsee Tampereen alueella, autan mielelläni!

Pasi Rasku, Muutos LKV

Ota yhteyttä:

Pasi Rasku
Laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV
0400 171 191
pasi.rasku@muutoslkv.fi

Ota yhteyttä:

Pasi Rasku
Laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV
0400 171 191
pasi.rasku@muutoslkv.fi

Pasi Rasku, Muutos LKV