Vanhojen talojen asiantuntija

Vanhojen talojen asiantuntija

Myydessä tai ostaessa uutta kohdetta, kaikki faktat löytyvät papereista. Kun kyseessä taas on vanha ja historiallinen talokohde, kätkee se usein sisäänsä yllätyksiä. Siksi vanhojen talojen ostamisen ja myymisen tueksi kannattaa valita asiantuntija, joka tuntee historialliset kohteet sekä niiden kätkemät salaisuudet.

Pohjalla vankka kokemus

Olen itse kunnostanut, myynyt sekä ostanut useita vanhoja taloja. Viimeisin oma kotinikin on Härmälässä sijaitseva vanha hirsitalo, joka oli toiminut aikoinaan kunnan eläinlääkärin talona. Oman rakennusprojektini edistymistä oli mukana seuraamassa Etuovi.com, joka teki vanhan hirsitalon kunnostuksesta blogisarjan.

Omaan myös pitkän rakennusalan taustan, asuntomyynnin lisäksi. Näiden kahden alan kokemuksen yhdistäminen tulee tarpeelliseksi varsinkin vanhojen talojen kohdalla. Vanhoissa kohteissa kun on luonnetta, joka myös usein vetoaa ostajaan. Tuon luonteen ja rakennuskaudelle tyypillisten yksityiskohtien säilyttäminen on tärkeää ja siksi peruskorjaukseen tai totaaliseen kunnostukseen ei kannata valita ketä tahansa kumppania. Nykyinen uudisrakennustekniikka kun ei sellaisenaan sovellu perinteisellä rakennustekniikalla rakennettujen talojen korjaukseen.

Tässä kohtaa perinnerakentamisen ammattitaito punnitaan. Edes maaleja, tai talon eristysmateriaaleja ei kannata valita sokkona. Onneksi kuitenkin luotettavat ja osaavat asiantuntijat perinnerakentamiseen löytyvät kattavasta verkostostani. Et siis jää yksin edes korjausprosessin ajaksi.

Asiantuntija osaa ottaa kaiken tarvittavan huomioon

Vanhojen talojen asiantuntija osaa ottaa huomioon hinta-arviota, korjausvaatimuksia sekä myyntiargumentteja arvioidessaan jokaisen tarvittavan seikan. Näin ollen vältetään ikävät yllätykset, niin myyjän kuin myös ostajankin puolelta. Samalla pidetään myös huolta siitä, ettei viiden vuoden mittainen myyjän vastuu pääse aiheuttamaan ongelmia ja johtamaan pahimmassa tapauksessa myyjän maksamiin korvauksiin tai jopa kauppojen purkamiseen saakka. Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää, millaisia erityisominaisuuksia eri vuosikymmenten taloissa tulee myynnin ja ylläpidon osalta ottaa huomioon, lue teksti Mitä vanhojen talojen myynnin yhteydessä tulee huomioida.

Mitä asiantuntija maksaa?

Kun asioita tehdään kunnolla ja tosissaan, myös tulokset ovat kunnollisia. Samalla se tarkoittaa, että välityspalkkio on myös kohtuullinen. Normaali välityspalkkioni on 4,96 % (sis. alv. 24 %) kohteen velattomasta kauppahinnasta. En laskuta markkinointikuluista erikseen, vaan esim. Facebook-mainonta kuuluu välityspalkkioon. Minimivälityspalkkio on 3000 € ellei muuta mainita.

Räätälöin välityspalkkion kunkin kohteen erityspiirteen ja markkina-aseman huomioiden. Pyydä minut käymään maksuttomalla arviokäynnillä, niin saat tarkan tarjouksen asuntosi myynnistä.

Kun olet myymässä tai ostamassa vanhaa taloa, valitse kumppaniksi asiantuntija.

Pasi Rasku
Laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV
Asunto- ja toimitilavälitys
Puh: 0400 171 191
Email: pasi.rasku@muutoslkv.fi
Facebook: RaskunPasi

Pasi Rasku, Muutos LKV

Lue tästä Etuovi.com tekemä blogisarja vanhan hirsitalon kunnostuksesta!

Vanha hirsitalo Härmälässä saa uuden elämän

Uusissa taloissa on kieltämättä oma viehätyksensä – moderni talotekniikka ja materiaalit muodostavat tyylikkään kokonaisuuden, seinät ovat suorassa ja kaikki toimii.

Hirsitalon kengitys - vanhan talon anatomiaa

Kuten edellisessä hirsitalojutussa kerroin, Tampereen Härmälässä on meneillään vanhan hirsitalon remontti, jossa 1920-luvulla rakennettu talo saa uuden elämän asuntomyyjä Pasi Raskun perheen kotina.

Hirsitalon ulkoverhous - haaveissa kartanonkeltainen kaunotar

Härmälän hirsitalo on hyvää vauhtia matkalla naapurustonsa komeimmaksi kodiksi.

Yksiö Härmälän hirsitalon päädyssä - valmista näkyvissä!

Onko Härmälän hirsitalon kunnostusprojekti tullut valmiiksi?

Hirsitalon eristys - uretaania vai mineraalivillaa yläkertaan?

Kurkataanpa, mitä Härmälän hirsitalon yläkerrassa on tapahtunut!