Vanhan talon remontointi on erilainen prosessi, johon perinnerakentaminen tuo oman säväyksensä. Perinnerakentamisen periaatteita noudattaessa esimerkiksi talon ulkomaalit valitaan perinnevärien joukosta ja materiaalit valitaan harkiten.

Oman hirsitaloni remonttiprojekti on myös edennyt kovaa vauhtia Härmälässä. Työn alla ollut ulkoverhous alkaa olla valmis ja lopputulos on yllättänyt jopa minut!

“Yksi Härmälän hirsitalon upeista yksityiskohdista ovat leveät tippalistat. Myös ikkunanpuitteet eli smyygit ovat saaneet osansa yksityiskohdista, nimittäin nuo pienet mustat salmiakit. Pieni juttu, mutta antaa talolle oman persoonallisen ilmeensä.”

– Juulia Vuori, Etuovi.com

Pääset nappaamaan parhaat vinkit vanhan talon remontointiin ja seuraamaan hirsitalon edistymistä Etuoven blogisarjasta täältä.

Muuten apua perinnerakennusten materiaalivalintoihin saa esimerkiksi Ympärishallinnon yhteisestä verkkopalvelusta, jonka vanhojen rakennusmateriaalien tietopankkiin pääset tästä. Toinen hyvä palvelu, josta saa apua, on Rakennuskulttuurikeskus Piirun tietopankki, jonne pääset tästä.