Homekoiran käytöstä voi olla apua, jos sitä osataan käyttää oikein. Ihan mitä tahansa koiraa ei kotiinsa kuitenkaan kannata päästää, sillä taakse jääneellä raportilla voi olla kauaskantoiset seuraukset.

Homekoira ei ole kuntotarkastaja

Homekoira itsessään ei osaa tehdä kuntotarkastuksia tai sisäilmatutkimuksia, jollaisena sen käyttöä usein virheellisesti pidetään. Koira osaa kuitenkin merkitä kohdan, jossa sille koulutettu haju tuntuu voimakkaimpana. Näin ollen homekoiran käyttö voi parhaimmillaan olla hyvä apuväline kuntotarkastajan työssä. 

Koiran koulutuksella on luonnollisesti suuri merkitys. Siltikään se ei pysty haistamaan höyrynsulun tai vesieristeen läpi pieniä määriä ja ilmassa liikkuvien mikrobien takia myös ulkoseinät voivat muodostua ongelmalliseksi. Siksi homekoira ei työskentele yksin; parina tulee aina toimia ammattitaitoinen kuntotarkastaja, joka erottelee todelliset riskikohdat. 

Älä valitse tarkastajaksi ketä tahansa

Jos aihe jäi kiinnostamaan, lue miten Tähtitarkastus Oy:n erikoisetsintäkoira Helmi hoitaa työtään kuntotarkastajan kanssa Etuoven blogista täältä >>>>>>>>