Härmälässä sijaitseva entinen kunnan eläinlääkärin talo sai uuden elämän asuntomyyjä Pasi Raskun käsissä. Nyt remonttiprojekti on edennyt siihen vaiheeseen, että alimman kerroksen itselleen valtaava ja erillisen sisäänkäynnin omaava yksiö on valmistunut.

Menneen talven aikana tuo osa, yhdessä talon ulkopintojen kanssa, remontoitiin valmiiksi. Alakerran erillinen yksiö toimiikin nyt talon muiden osien remontin ajan Raskun sekä hänen perheensä kotina. Kuitenkin siis vain siihen saakka, että lopun talon remontointi saadaan päätökseen. Tämän jälkeen yksiötä on tarkoitus hyödyntää vuokraustarkoitukseen.

Härmälän talon valmiista yksiöstä näkee jo kuitenkin hyvin, millainen ydinajatus projektin takana piilee; perinnerakentamista ja vanhaa kunnioittaen ollaan saatu yhdistettyä modernin elämän tarpeet ja rakennusmateriaalit osaksi molempia tasapainoisesti yhdistävää sisustusta. Esimerkiksi yksiön paljastetut hirsiseinät huokuvat alkuperäistä rakennusvuotta, mutta niiden vieressä seisoo soljuvasti nykyaikainen tapetti. Molemmat täysin sulassa sovussa, ilman ristiriitoja.

Katso millainen yksiöstä tuli ja miten vanhoja perinteitä ollaan saatu yhdistettyä uutuuttaan kiiltelevään lopputulokseen Etuoven blogisarjasta, joka on seurannut rakennusprojektia tiukasti alusta saakka. Blogisarjan uusimpaan artikkeliin pääset tästä.